Včelie úle
Suroviny:
- 240 g piškótov alebo iných sušienok (napr. bezlepkových)
- 60 g masla alebo kokosového oleja
- 2 banány
- 1 lyžica kakaa alebo karobu
- 1 lyžica ďatlového sirupu alebo medu
- 30 g pomletých vlašských orechov
- vaječný koňak alebo vanilkový puding (nealko verzia pre deti)
- 30-35 piškótov odložíme, zvyšok pomelieme
- pridáme rozmixované banány sirup a kakao
- 20 g pomletých orechov zapracujeme do cesta, zvyšok necháme na ozdobu
- nakoniec do cesta zapracujeme tuk
- cesto necháme tuhnúť v chladničke hodinu alebo v mrazničke 30 minút
- z cesta vyformujeme cca. 30-35 rovnakých guličiek, ktoré obalíme v mletých orechoch
- formu na úle môžeme vysypať cukrom alebo orechovou múčkou
- guličku natlačíme do formy, vareškou urobíme jamku, ktorú plníme koňakom alebo pudingom
- formu uzavrieme piškótom, ktorý primačkneme
- formou klepneme po stole, aby sa cesto uvoľnilo a potom hotový úľ vyberieme
- skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke
Komentáre
Zverejnenie komentára