Včelie úle

Suroviny:
  • 240 g piškótov alebo iných sušienok (napr. bezlepkových)
  • 60 g masla alebo kokosového oleja
  • 2 banány
  • 1 lyžica kakaa alebo karobu
  • 1 lyžica ďatlového sirupu alebo medu
  • 30 g pomletých vlašských orechov
  • vaječný koňak alebo vanilkový puding (nealko verzia pre deti)
Postup:
  • 30-35 piškótov odložíme, zvyšok pomelieme
  • pridáme rozmixované banány sirup a kakao
  • 20 g pomletých orechov zapracujeme do cesta, zvyšok necháme na ozdobu
  • nakoniec do cesta zapracujeme tuk
  • cesto necháme tuhnúť v chladničke hodinu alebo v mrazničke 30 minút
  • z cesta vyformujeme cca. 30-35 rovnakých guličiek, ktoré obalíme v mletých orechoch
  • formu na úle môžeme vysypať cukrom alebo orechovou múčkou
  • guličku natlačíme do formy, vareškou urobíme jamku, ktorú plníme koňakom alebo pudingom
  • formu uzavrieme piškótom, ktorý primačkneme
  • formou klepneme po stole, aby sa cesto uvoľnilo a potom hotový úľ vyberieme
  • skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke

Komentáre

Obľúbené príspevky