Vývar zo zimnej zeleniny s aromatickým korením

Koreniny:
  • celé čierne korenie
  • borievka
  • nové korenie
  • badián
  • klinčeky
  • kurkuma
  • čili
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • morská soľ
Zelenina:
  • 4 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 menší zeler
  • 1 fenikel
  • 1 pór
  • 1 cibuľa
  • pár hlavičiek ružičkového kelu
  • bio zeleninový bujón
  • čerstvá petržlenová vňať 
  • olej
Postup:
  • cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji vo väčšom hrnci
  • ostatnú zeleninu nakrájame na väčšie kusy a pridáme k cibuli
  • zalejeme vodou a pridáme bujón
  • ružičkový kel zbavíme vrchných vrstiev listov a hlúbik odrežeme
  • pridáme ružičkový kel a osolíme
  • v druhom hrnci zatiaľ varíme vo vode všetky koreniny
  • po pol hodine cez sitko prelejeme korenistú vodu do vývaru 
  • celé kusy korenia ostanú v sitku a nedostanú sa tak do polievky
  • ďalej varíme všetko spolu v jednom hrnci ešte cca. 30-40 minút
  • vývar podávame s veľkým množstvom zeleniny na tanieri
  • ozdobíme ho čerstvou petržlenovou vňaťou 


Komentáre

Obľúbené príspevky